Remia

Istoric

La sfarsitul anilor ’90, doi tineri ingineri au renuntat la domeniul tehnic pentru care se pregatisera si increzatori in fortele proprii, bazandu-se unul pe celalalt, asocierea in viata fiindu-le garantia succesului, si-au pornit propria afacere.

Infiintata in 27 decembrie 1997, de catre doi tineri asociati atat in afaceri cat si in viata, SC Remia Com Impex SRL a facut pasi marunti si siguri in cei 12 ani de activitate ajungand in anii 2002, 2003, 2005, 2007 pe o pozitie fruntasa in topul firmelor de profil din domeniul alimentar: comercializare en-gross, en-detail si distributie produse alimentare.

Pornind de la 2 angajati (actionarii), firma a ajuns sa aiba peste 100 de angajati scolarizati si pregatiti profesional de firme specializate, un parc auto in continua dezvoltare, un prim depozit propriu (constructie noua) realizat la standarde europene.

Activitatea firmei: depozitare, comert si distributie active se refera la zona de sud-sud-vest a Romaniei, zona ce constituie un important segment de piata al produselor alimentare. Inceputul activitatii firmei a fost un pionierat in zona pe profilul alimentar, iar astazi dupa 12 ani, am ajuns la o gama variata de produse, incepand cu carne pasare, porc, peste, mezeluri, lactate si continuand cu produse, subproduse si preparate ale acestora.

Firma a fost intr-o continua dezvoltare, rezultatele reflectandu-se in cresterea cifrei de afaceri de peste 15 mil. euro/an, in dezvoltarea parcului auto propriu si darea in functiune a unui depozit frigorific realizat cu fonduri proprii si dupa toate normele europene, cu o capacitate de depozitare de cca. 1500 tone, investitie de peste 1,5 mil. euro.

La 10 ani de activitate, rezultatele obtinute garantau satisfactia morala si materiala a firmei, insa actionarii avand aceeasi incredere in fortele proprii si in cele ale salariatilor firmei care in timp dovedisera stabilitate, loialitate si putere de munca au trecut la pasul urmator, cel al consolidarii pozitiei obtinute in domeniu.

Astfel, a urmat o perioada de instruire profesionala a tuturor salariatilor firmei, a urmat implementarea ISO 22000 si a normelor HACCP. Toate aceste etape s-au concretizat in obtinerea statutului de depozit acreditat UE pentru schimburi intracomunitare, statut pionier in Oltenia. Confirmarea acestora s-a reflectat si in urma vizitei misiunii comisarilor europeni pentru siguranta alimentelor la depozitul REMIA si intocmirea unui raport al comisiei europene foarte favorabil.

Cerintele pietei agroalimentare au grabit evolutia firmei, astfel ca anul 2008 a debutat cu un nou proiect de anvergura pentru firma : un nou depozit frigorific, o noua investitie intr-un alt spatiu de depozitare pe o suprafata de cca. 8000 mp.

Dupa analizarea tuturor factorilor economici, din nou cu forte proprii, investitia a inceput sa prinda contur. Sfidand criza economica, noua investitie a fost receptionata si autorizata.